Skrivnostni pridih stoletij… Rožni dvor velja za najstarejšo hišo v Radljah, zgrajeno v 15. stoletju. Rožni dvor ali Rosenhof, kot so jo imenovali včasih, je v preteklosti gostil tudi grofe, ki so imeli pomembno vlogo na Habsburškem dvoru.

Lastniki so se zaradi različnih vzrokov menjavali. V začetku 19. stoletja sta bila v 1. nadstropju osnovna šola in vrtec, kar spet kaže na pomembno vlogo objekta v kraju. Od leta 1890 je lastnik dvora družina Korat, ki je stavbo obnovila in jo opremila v duhu zgodovine. Danes so v teh prostorih prireditve, posvetovanja za podjetja in ogledi, ko lahko na izjemen način podoživimo skrivnosten pridih stoletij…

Vsem obiskovalcem Radelj ob Dravi toplo priporočamo ogled najstarejše hiše v Radljah, zgrajene v 15. stoletju. ROŽNI DVOR ali po starem Rosenhof je v svoji zgodovini gostil tudi grofe, ki so imeli pomembno vlogo na Habsburškem dvoru. Rožni dvor je unikatna zgradba s prelepimi sobanami in s prečudovitim cvetočim vrtom, ki ga ne sme spregledati noben obiskovalec Radelj.

Graščak vam predstavlja cvetoči Rožni dvor. Iz te točke si naredite tudi spominsko fotografijo.