Predstavitev posameznih tematsko-orientacijskih poti

Pozdravljeni obiskovalci in raziskovalci grofovih zelenih doživetij v Radljah ob Dravi. Vabimo vas, da se sprehodite po označeni tematski poti, na kateri boste našli različne tematske točke z zanimivo in poučno vsebino. Sledite barvnim oznakam, ki vas bodo vodile od točke do točke. Na vsaki točki vas čas naloga, katero morate rešiti. Lahko je to kviz, vprašanje, naloga ... V tematsko slikanico, ki jo imate s seboj, odtisnite žige, ki so na točkah in tako zbirajte grofove točke, s katerimi si boste pridobili tudi grofovo nagrado v obliki sestavljanke.

Tematsko – orientacijske poti so različno dolge in zahtevne, zato imajo tudi različno število kosov sestavljank. Za uspešno opravljeno nalogo se šteje, da prehodite celotno pot, najdete vse točke in žige, ter opravite vse naloge na tematskih točkah. Ko najdete vse točke in zberete vse žige, se odpravite v Grofovo krčmo (Gold pub), kjer dobite prave koščke sestavljanke, glede na opravljeno tematsko pot. Ko zberete zadostno število koščkov sestavljanke, se vam sestavljanka sestavi in dobite simpatično darilo v obliki tematske sestavljanke. Za beleženje točk lahko uporabite tudi mobilno aplikacijo, s pomočjo katere odkrivate in beležite tematske točke.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Lahka
300 m 1.6. — 31.8.

Vodni park je bil grofovska rezidenca, kamor se je gospoda zatekala hladit v vročih poletnih mesecih. Tudi vi se lahko osvežite v naravnem bajerju in se okrepčate na prijetni terasi.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Srednje zahtevna
2.800 m 85 m Celo leto.

Grof si je z leti ustvaril posebno vodno pot o reki Dravi, po kateri se je velikokrat sprehajal in jahal s svojim lipicancem. Ob reki je domoval tudi samotar, katerega so ljudje klicali PUPENLUDL ali fant s punčkami...

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Lahka
50 m Celo leto.

Na posestvu sredi polja domuje lovec, ki lovi s pomočjo ptic ujed. Spoznajte sovo Uharico, Kraljevega kragulja, sokola...

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Lahka
50 m Celo leto.

Skrivnostni pridih stoletij… Rožni dvor velja za najstarejšo hišo v Radljah, zgrajeno v 15. stoletju. Rožni dvor ali Rosenhof, kot so jo imenovali včasih, je v preteklosti gostil tudi grofe, ki so imeli pomembno vlogo na Habsburškem dvoru.

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
Srednje zahtevna z višinsko razliko
Celo leto.

Med razvalinami nekdanjega gradu vas čaka VITEŠKI MEČ, ki je po njegovi smrti ostal začaran med ostanki gradu.

DOLŽINA POTI:  v času in kilometrih

ZAHTEVNOST POTI (znakci barona):  1 baron zelo lahka pot, 2 barona – lahka pot, 3 baroni - srednje zahtevna pot po gozdu z višinsko razliko

NASVET: Na tematsko – orientacijsko pot se podajte v ustrezni opremi in obutvi. Glede na letni čas imejte s seboj dovolj tekočine in odgovorno skrbite zase, otroke in pazite na varnost.

OPOZORILO: tematsko – orientacijske točke in poti niso igrala, zato ne plezajte po njih. Kontrolne žige uporabljajte skrbno, da ne prihaja do poškodb in uničenja. Poti so primerne za vse generacijo, zahtevajo pa osnovno kondicijo in pazljivost pri hoji. Za hojo uporabljajte samo nadelane poti in se držite oznak.

KONTAKT:

VODNI PARK in GOLD PUB
Telefonnummer +386 41 674 745
info@greenresort.si
www.greenresort.si

NALOŽBO SOFINANCIRATA EVROPSKA UNIJA IZ EVROPSKEGA SKLADA ZA REGIONALNI RAZVOJ IN REPUBLIKA SLOVENIJA

logo_grascak_white.png

Na tematsko – orientacijsko pot se podajte z ustrezno opremo in obutvijo. Glede na letni čas in vremenske razmere imejte s seboj dovolj tekočine in odgovorno skrbite zase in otroke ter pazite na lastno varnost.

Tematsko – orientacijske točke in poti niso igrala, zato ne plezajte po njih. Kontrolne žige uporabljajte skrbno, da ne bi prihajalo do poškodb in uničenja. Poti so primerne za vse generacijo, zahtevajo pa osnovno kondicijo in pazljivost pri hoji. Za hojo uporabljajte samo označene poti in se držite usmerjevalnih oznak.

Kontaktni podatki:

GOLD PUB, +386 2 887 30 21

WATER PARK, +386 41 771 178

THE REGIONAL MUSEUM OF KOROŠKA, MUSEUM RADLJE OB DRAVI, +386 2 621 25 20

HOSTEL MAHRENBERG, +386 41 77 11 78

© Visit Radlje 2024, vse pravice pridržane. Izdelava: spletna agencija Si-TEAM