Grof si je z leti ustvaril posebno vodno pot o reki Dravi, po kateri se je velikokrat sprehajal in jahal s svojim lipicancem. Ker je bil vpliven politik, diplomat in pomembnež takratnega časa, si je misli bistril ob zeleni reki in se pripravljal na različna srečanja. Na svoji leseni klopci ob jezeru je lovil ribe, razmišljal in razvajal oči in dušo s pogledom na čudovito reko in naravo okrog sebe.

Med iskanjem skritih cekinov boste ob poti našli tudi leseno hiško, v kateri prebiva PUPENLUDL. Po ustnem izročilu je to zgodba o dobrosrčnem samotarju, ki je domoval ob reki in je zbiral punčke iz cunj. Zaradi njegove posebnosti, namreč ni znal govoriti in se normalno sporazumevati z okolico, je bil izločen na obrobje tedanje družbe. Ljudje so ga klicali PUPENLUDL ali fant s punčkami. Poiščite njegovo kolibo in celotno zgodbo ob vodni poti…

Vodna pot ob reki Dravi združuje tematsko – učno pot in tematsko-orientacijsko doživetje, kjer iščete izgubljene graščakove zaklade, hkrati pa raziskujete reko in porečje reke Drave. Preko 15 tematskih tabel poiščete 5 izgubljenih graščakovih zakladov.

Ob bregu reke Drave vas čaka tudi graščakova klopca, kjer si je graščak bistril misli, lovil ribe in se sproščal v prijetnem okolju reke Drave. Skupaj s tematsko knjižico, bo iskanje in raziskovanje igrivo, poučno in zabavno.

Pot bo označena z barvnimi označbami v obliki podkvic.